Halas és gombás húsrolád hozzávalók:

50 dkg borjúhús

25 dkg sertéshús

15 dkg lazacfilé

10 dkg gomba

3 hagyma

10 dkg savanyú uborka

4 cikk fokhagyma

10 dkg vaj

só, bors

szegfűszeg

1,5 dl vörösbor

5 dkg tejföl

Halas és gombás húsrolád elkészítése:

A borjúhúst megmossuk és sávokra vágjuk, amelyekkel később be tudjuk tekerni a tölteléket (körülbelül 22 dkg).

A többi borjú- és sertéshúst felkockázzuk és 2 cikk fokhagymával együtt bele tesszük 7,5 dl vörösborba.

Ehhez hozzá adjuk azt az 1,2 dl vizet, amelybe a sóval, borssal és szegfűszeggel ízesített hagymát főztük.

Hagyjuk állni 24 órát, majd 10 percig feltesszük főni.

Kiterítjük a borjúhús szeletet, megkenjük vajjal, bele  tesszük a húskockákat, a halfiléket, a gombát, a savanyú uborkát és a maradék 2 cikk fokhagymát.

A húst feltekerjük a felsorolt hozzávalókkal együtt és megkötjük.

Ezután óvatosan tepsibe helyezzük, majd bekenjük vajjal, olajjal, megszórjuk csomborral és  mentával, hozzá adjuk a megmaradt 7,5 dl bort és sütőbe tesszük.

Körülbelül 90 percen belül kivesszük és tejföllel megkenjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc