Halas vöröslencse hozzávalók:

250 g vöröslencse
4-5 db hal
500 ml zöldségleves
1 hagyma
1-2 citrom
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor zöld kapor
1 babérlevél
1 evőkanál olívaolaj
só, bors

Halas vöröslencse elkészítése:

A lencsét mosd meg több vízben is, majd tedd oda főni a fokhagymával, babérlevéllel, sóval és egy kis borssal.

Főzd meg a halat is a zöldséglevesben, alacsony lángon.

Mikor a lencse főni kezd, add hozzá a felaprózott hagymát, majd hagyd főni további 10 percig.

Amíg a hozzávalók főnek, készíts egy tálcát, amelynek az alját szórd meg felaprózott pertezselyemmel.

Óvatosan vedd ki a halat, és helyezd el a petrezselymen.

A halra öntsd rá a megfőtt lencsét.

Facsarj rá egy citromot, és locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal.

Hagyd pár percig, hogy az ízek összekeveredjenek, majd rakd ki tányérokba.

Díszítsd felaprózott kaporral és pár szelet citrommal.

A halas vöröslencse receptet droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc