Halászlé hozzávalók:

1,6 kg ponty

5 fej vöröshagyma

2 paradicsom

2 paprika

2 evőkanál édes nemes pirospaprika

Halászlé elkészítése:

A halászléhez a pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk.

A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük.

A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.

A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.

Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.

Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük.

Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

Jó étvágyat a halászléhez!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc