Halászlé korpaciberével hozzávalók:
1 kg hal (ponty, süllő stb.)
1 l víz
1/2 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével
leves zöldségek
1 nagy fej hagyma
1/2 csésze rizs
só
zöldséglevél
Halászlé korpaciberével elkészítése:
A vizet feltesszük főni, mikor felforrt, beletesszük az apróra vágott hagymát és a vékonyra vágott zöldségeket.
Miután megfőttek, beletesszük a zöldségek, a rizst és miután az is megfőtt, a haldarabokat.
Pár perc főzés után fokozatosan annyi korpaciberét öntünk hozzá, hogy a leves megfelelően savanyú legyen.
A halászlét ízlés szerint sózzuk, és néhány lestyán levéllel ízesítjük.
Néhány perc forralás után a lestyán leveleket kivesszük a levesből.
0 hozzászólás