Halászlé korpaciberével hozzávalók:

1 kg hal (ponty, süllő stb.)

1 l víz

1/2 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével

leves zöldségek

1 nagy fej hagyma

1/2 csésze rizs

zöldséglevél

Halászlé korpaciberével elkészítése:

A vizet feltesszük főni, mikor felforrt, beletesszük az apróra vágott hagymát és a vékonyra vágott zöldségeket.

Miután megfőttek, beletesszük a zöldségek, a rizst és miután az is megfőtt, a haldarabokat.

Pár perc főzés után fokozatosan annyi korpaciberét öntünk hozzá, hogy a leves megfelelően savanyú legyen.

A halászlét ízlés szerint sózzuk, és néhány lestyán levéllel ízesítjük.

Néhány perc forralás után a lestyán leveleket kivesszük a levesből.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc