Halgombóc leves korpaciberével hozzávalók:
1 kg hal (ponty)
2 hagyma
2 répa
2 díszpaprika (akár fagyasztott is)
2 kanál rizs
1 szelet kenyér
1 tojás
1 kanál paradicsomszósz
olaj
só, bors
petrezselyem
1-2 liter kopracibere ízlés szerint
Halgombóc leves korpaciberével elkészítése:
Mosd meg és tisztítsd meg a halat, vágd le a fejét, majd tedd félre. Vedd le a húst a csontokról. Tedd bele a halfejet két liter sós vízbe, hagyd főni 35 percig, majd öntsd át a levet egy másik edénybe. Add hozzá az aprított hagymánt, valamint a reszelt paprikát és répát, majd tedd oda ismét főni körülbelül 15 percre.
Daráld le a halat a húsdarálóval, ezután pedig keverd össze a rizzsel, a vízbe áztatott kenyérszelettel, egy kevés sóval, borssal, illetve a tojással.
Nedvesítsd be a kezed és gyúrj gombócokat, majd tedd őket félre. Öntsd bele a fővő levesbe a paradicsomszószt, a külön megfőzőtt ciberét és a gombócokat. Ne felejts el a végén hozzáadni egy kevés olajat, valamint zöldfűszereket.
Tegyél a tányérba egy kanál tejfölt is.
0 hozzászólás