Halgombóc leves korpaciberével hozzávalók:

1 kg hal (ponty)

2 hagyma

2 répa

2 díszpaprika (akár fagyasztott is)

2 kanál rizs

1 szelet kenyér

1 tojás

1 kanál paradicsomszósz

olaj

só, bors

petrezselyem

1-2 liter kopracibere ízlés szerint

Halgombóc leves korpaciberével elkészítése:

Mosd meg és tisztítsd meg a halat, vágd le a fejét, majd tedd félre. Vedd le a húst a csontokról. Tedd bele a halfejet két liter sós vízbe, hagyd főni 35 percig, majd öntsd át a levet egy másik edénybe. Add hozzá az aprított hagymánt, valamint a reszelt paprikát és répát, majd tedd oda ismét főni körülbelül 15 percre.

Daráld le a halat a húsdarálóval, ezután pedig keverd össze a rizzsel, a vízbe áztatott kenyérszelettel, egy kevés sóval, borssal, illetve a tojással.

Nedvesítsd be a kezed és gyúrj gombócokat, majd tedd őket félre. Öntsd bele a fővő levesbe a paradicsomszószt, a külön megfőzőtt ciberét és a gombócokat. Ne felejts el a végén hozzáadni egy kevés olajat, valamint zöldfűszereket.

Tegyél a tányérba egy kanál tejfölt is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc