Halikrával töltött képviselőfánk hozzávalók:
1/2 nagy pohár víz
3 tojás
12,5 dkg liszt
6 dkg vaj
só
1 nagy doboz ikra
Halikrával töltött képviselőfánk elkészítése:
A sós vizet főzzük fel a vajjal. Amikor elkezd főni, adjuk hozzá a lisztet, folyamatosan kevergetve egy fakanállal.
Vegyük félre az edényt és, amikor már sima benne a massza, hagyjuk kihűlni.
Azután külön-külön hozzáadjuk a tojássárgájákat és a végén, óvatosan, hogy ne essen össze, a kemény habbá vert fehérjéket.
Kenjünk ki egy tepsit zsírral és süssük meg a dióméretű fánkokat közepes hőfokon. Legyen 2-3 cm távolság közöttük.
Amikor aranybarnák, vegyük ki a tepsit a sütőből, vágjuk félbe a fánkokat és töltsük meg a halikrával.
0 hozzászólás