Halkrémmel töltött alma hozzávalók:

4 személyre:

15 dkg burgonya

20 dkg tonhal konzerv

1/2 citrom

3 dkg vaj

4-8 alma, mérettől függően

1 kis fej lilahagyma

tetszőleges saláta a díszítéshez

Halkrémmel töltött alma elkészítése:

A halkrémmel töltött almához aburgonyát megmossuk, héjában, sós vízben puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd megtisztítjuk, és még melegen áttörjük, majd kihűtjük.

A tonhalat lecsepegtetjük, összepépesítjük a burgonyával, sóval, borssal és a citrom levével ízesítjük. Amikor kellően sima masszát kaptunk, belekeverjük a vajat. Megmossuk az almákat, a tetejüket levágjuk, kikaparjuk a magházat, majd az üregbe beletöltjük a halkrémet.

Ha valaki nem szereti a nyers almát, akkor kicsit megfőzhe, vagy töltheti az egészet inkább paradicsomba. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

A megtöltött almákat tányérra tesszük, megmosott salátalevelekkel és a lilahagymával díszítve kínáljuk.

1 adag: 265 kcal

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc