Halkrémmel töltött alma hozzávalók:
4 személyre:
15 dkg burgonya
20 dkg tonhal konzerv
1/2 citrom
3 dkg vaj
4-8 alma, mérettől függően
1 kis fej lilahagyma
tetszőleges saláta a díszítéshez
Halkrémmel töltött alma elkészítése:
A halkrémmel töltött almához aburgonyát megmossuk, héjában, sós vízben puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd megtisztítjuk, és még melegen áttörjük, majd kihűtjük.
A tonhalat lecsepegtetjük, összepépesítjük a burgonyával, sóval, borssal és a citrom levével ízesítjük. Amikor kellően sima masszát kaptunk, belekeverjük a vajat. Megmossuk az almákat, a tetejüket levágjuk, kikaparjuk a magházat, majd az üregbe beletöltjük a halkrémet.
Ha valaki nem szereti a nyers almát, akkor kicsit megfőzhe, vagy töltheti az egészet inkább paradicsomba. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A megtöltött almákat tányérra tesszük, megmosott salátalevelekkel és a lilahagymával díszítve kínáljuk.
1 adag: 265 kcal
0 hozzászólás