Hallal töltött paprika bundában hozzávalók:

kápia-paprikák

halfilé

vaj

liszt

tej

tejföl

méz

olaj

tojás

Hallal töltött paprika bundában elkészítése:

A paprikákat megmossuk, magjától megtisztítjuk.

A halakat apróra vágjuk.

Bechamel mártást készítünk vajból, lisztből és tejből, amíg fő, folyamatosan kavargatjuk, hogy sima legyen. A kész szószból két evőkanálnyit félreteszünk.

A halat hozzákeverjük a mártáshoz, sóval, borssal fűszerezzük. Ezután habzsákba tesszük és megtöltjük a paprikákat. Betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük.

A töltött paprikákat liszttel és tojással panírozzuk, majd forró olajban megsütjük mindkét oldalukat. Szalvétára tesszük, hogy ne maradjanak olajosak.

A félretett krémet simára keverjük tejföllel és egy kiskanál mézzel. Ezt a mártást öntjük a töltött paprikákra. Apróra vágott petrezselyemlevéllel díszítjük. Salátával fogyasztjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc