Halleves halgombóccal hozzávalók:

4 személyre:

200 g fogasfilé

1 csomag kapor

só, fehérbors

150 ml tejszín

1 nagy sárgarépa

100 g zeller

1 szál póréhagyma

2 szem mogyoróhagyma

1 evőkanál vaj

800 ml halászlé

Halleves halgombóccal elkészítése:

A halat hideg vízzel leöblítjük és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet és kiszedjük az esetleg benne maradt szálkákat.

A halat nagyobb kockákra vágjuk, kissé fagyasztjuk, majd botmixerrel pürévé törjük. A masszát sűrű szitába simítjuk.

A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, lecsipkedjük és finomra aprítjuk a levelét, majd a halpüréhez keverjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd beleforgatjuk a félkeményre vert tejszínt.

2 teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából és fóliára sorakoztatva a hűtőszekrénybe tesszük.

Megmossuk, megtisztítjuk a sárgarépát, a zellert és a pórét. A répát karikára, a zellert és a pórét csíkokra vágjuk. A megtisztított és a finomra aprított mogyoróhagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig az egészet együtt pároljuk.

Fölöntjük a hallével, felforraljuk és kb. 10 percig főzzük.

A galuskákat enyhén gyöngyöző sós vízben kifőzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük és lecsepegtetjük.

A levest 4 tányérba merjük, és mindegyikbe 2-3 db galuskát rakunk és azonnal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc