Halpuding hozzávalók:
1 kg süllő, vagy más fehér húsú hal
100 g vaj
150 g fehér kenyér
egy kevés tej
3 tojás
só, bors
½ kg leveszöldség
Halpuding elkészítése:
Tisztítsuk és mossuk meg a halat, szedjük ki a csontokat, majd daráljuk le kétszer a húsdarálóval. Keverjük össze a tejbe mártott kenyérbéllel és fűszerezzük meg egy kevés sóval, borssal. Verjük fel a vajat, adjuk hozzá a tojássárgákat, a felvert tojásfehérjét, illetve a halat, és keverjük jól össze.
Helyezzük a masszát egy nedves konyharuhára, majd formázzuk henger alakúra. Kössük jól meg a végét, helyezzük abba a fővő vízzel teli tálba, amelybe azelőtt a leveszöldségek voltak, és hagyjuk főni egy órát.
Amint kész van, vegyük ki a konyharuhából, tegyük egy tányérra, ezt követően pedig öntsük le vagy olvasztott vajjal és citromlével, vagy gombaszósszal és majonézzel.
0 hozzászólás