Halpuding hozzávalók:

1 kg süllő, vagy más fehér húsú hal

100 g vaj

150 g fehér kenyér

egy kevés tej

3 tojás

só, bors

½ kg leveszöldség

Halpuding elkészítése:

Tisztítsuk és mossuk meg a halat, szedjük ki a csontokat, majd daráljuk le kétszer a húsdarálóval. Keverjük össze a tejbe mártott kenyérbéllel és fűszerezzük meg egy kevés sóval, borssal. Verjük fel a vajat, adjuk hozzá a tojássárgákat, a felvert tojásfehérjét, illetve a halat, és keverjük jól össze.

Helyezzük a masszát egy nedves konyharuhára, majd formázzuk henger alakúra. Kössük jól meg a végét, helyezzük abba a fővő vízzel teli tálba, amelybe azelőtt a leveszöldségek voltak, és hagyjuk főni egy órát.

Amint kész van, vegyük ki a konyharuhából, tegyük egy tányérra, ezt követően pedig öntsük le vagy olvasztott vajjal és citromlével, vagy gombaszósszal és majonézzel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc