Hargitai húsos leves hozzávalók:
25 dkg marhahús
3 dkg vöröshagyma
20 dkg savanyú káposzta
4 dkg sárgarépa
4 dkg petrezselyemgyökér
4 dkg zsír
3 dkg liszt
2 dl tejföl
1 dkg só
őrölt fekete bors
1 csomó tárkony
1 evőkanál ételízesítő
Hargitai húsos leves elkészítése:
A zsírban hagymát pirítunk, rátesszük a kockára vágott marhahúst és a vékonyra vágott zöldségeket. Vízzel felengedjük és főzzük.
Hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd az ételízesítőt is. Sóval, tárkonnyal és őrölt borssal ízesítjük.
Világos rántást készítünk, és a levest ezzel sűrűsítjük, majd tejföllel feldúsítjuk és készre főzzük.
Nyáron a káposztát kovászolva, gyors erjesztéssel is savanyíthatjuk.
0 hozzászólás