Hátszínszelet kapros lecsóval és burgonyafánkkal hozzávalók:

60 dkg hátszín
vöröshagyma
paradicsom
zöldpaprika
pirospaprika
1 csokor kapor
3 evőkanál olaj
őrölt feketebors

Burgonyafánk

20 dkg burgonya
12 dkg liszt
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
3 evőkanál tej
3 dkg vaj

olaj

Hátszínszelet kapros lecsóval és burgonyafánkkal elkészítése:

Az egytálételhez fólia alatt, húsverő kalapáccsal megütögetett hátszínszeleteket, sóval, borssal bedörzsölöm, s felhevaített olajon készre sütöm.

A visszamaradt olajban megfonnyasztom a vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, s azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. Hozzáadom a zöldpaprikát majd néhány percig fedő alatt párolom. Végül a paradicsomszeleteket s a finomra vágott kaprot is beleteszem. Lefedve, kis lángon, keverés nélkül 10 percig párolom.

A kapros lecsót a hátszínszeletekre halmozom s burgonyafánkkal körítve kínálom.

A burgonyafánk elkészítése

A burgonyát meghámozom, kockára vágom s sós vízben megfőzöm. Leszűröm, burgonyanyomóval összetöröm. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztet összegyúrom a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozom a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztem.

A tésztát lisztezett deszkára helyezem, 2 cm vastagra kinyújtom, majd pogácsaszaggatóval kb. 3 cm-es átmérőjű korongokat szaggatok belőle.

A tésztát bő, forró olajban kisütöm, de egyszerre csak néhány darabot teszek a serpenyőbe, mert sülés közben a fánkok megnőnek.

Kiszedem, a felesleges zsiradékot lecsepegtetem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc