Havasi gyopár hozzávalók:

10 db tojás

40 dkg cukor

10 evőkanál liszt (finom)

1 csomag sütőpor

12 dl tej

2 csomag vanília pudingpor (főzni való)

25 dkg margarin

25 dkg keksz

1 dl rum (54%-os)

1 marék dió

Havasi gyopár elkészítése:

Tíz tojásból piskótát sütünk. Tíz tojás sárgáját 10 evőkanál cukorral simára keverünk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és kis adagonként a tojássárgájához keverjük, ezután 10 evőkanál lisztet elkeverünk egy egész sütőporral, s kanalanként a masszához adagoljuk. Lisztezett, zsírozott tepsiben kis lángon 30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet.

Egy liter tejből 2 csomag vanília-pudingporból pudingot főzünk. Egyik felébe egy margarint, 25 deka cukrot teszünk, és simára keverjük. 25 deka darált kekszet 2 deci tejjel leforrázunk, és összedolgozzuk a puding másik felével, egy deci rummal és egy marék dióval.

Összeállítása: piskótalap, vajas pudingkrém, a tetejére kekszes diós krém, végül megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőben tárolva egy óra után fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc