Havasi gyopár hozzávalók:
10 db tojás
40 dkg cukor
10 evőkanál liszt (finom)
1 csomag sütőpor
12 dl tej
2 csomag vanília pudingpor (főzni való)
25 dkg margarin
25 dkg keksz
1 dl rum (54%-os)
1 marék dió
Havasi gyopár elkészítése:
Tíz tojásból piskótát sütünk. Tíz tojás sárgáját 10 evőkanál cukorral simára keverünk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és kis adagonként a tojássárgájához keverjük, ezután 10 evőkanál lisztet elkeverünk egy egész sütőporral, s kanalanként a masszához adagoljuk. Lisztezett, zsírozott tepsiben kis lángon 30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet.
Egy liter tejből 2 csomag vanília-pudingporból pudingot főzünk. Egyik felébe egy margarint, 25 deka cukrot teszünk, és simára keverjük. 25 deka darált kekszet 2 deci tejjel leforrázunk, és összedolgozzuk a puding másik felével, egy deci rummal és egy marék dióval.
Összeállítása: piskótalap, vajas pudingkrém, a tetejére kekszes diós krém, végül megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőben tárolva egy óra után fogyasztható.
0 hozzászólás