Házi csoki hozzávalók:

250 g sótlan vaj
50 ml víz
250 g cukor
100 g földimogyoró
150 g tejpor
50 g kakaó

Házi csoki elkészítése:

Egy nem túl nagy serpenyőben olvaszd fel a cukrot a vízben lassú tűzön folyamatosan kevergetve. Amikor kemény szirupot kapsz, önts bele egy kevés tejport és kakaót, majd kavard jól össze.

Ha már nem bírod kavarni a kanállal, mert túl kemény a massza, tedd bele a kockákra vágott vajat, keverd jól össze, majd add hozzá a maradék tejport és kakaót.

Kevergesd, kevergesd és kevergesd (ez nagyon fontos!!!), amíg sima krémet kapsz. Öntsd kivajazott tepsibe, igazgasd el simára, majd szurkáld bele a földimogyorót.

Hagyd 12 órát állni a hűtőben, majd szeleteld fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc