Házi grillcsirke hozzávalók:
egy szép közepes csibe
fűszerek: só, bors, grillcsirke fűszerkeverék
olaj
víz
Házi grillcsirke elkészítése:
Szeretek piacon vásárolni ezért a csirkét a piacon vásároltam.
Először is a csirkét jól átmosom, aztán jól besózom a csirkét kívülről-belülről. Rászórom a fűszereket pici olajjal átkenem a csibét. A grillcsirke sütésre kitalált kerámia edénybe vizet öntök, ráhelyezem a csirkét és beteszem az előmelegített sütőbe. 50 perc a sütési idő és legalább ötször kiveszem és átkenem a csirkét a kisült olajos szafttal. És maris kész a könnyű vacsora vagy akár ebéd.
Lehet bármilyen körettel tálalni de szerintem salátával a legfinomabb. Egyszerű és nagyszerű.
0 hozzászólás