Házi húzott rétes hozzávalók:
3 összmarék finom liszt
1 összmarék rétesliszt
1 kávéskanál ecet
1 teáskanál só
2 tojássárgája
töltelék ízlés szerint
Házi húzott rétes elkészítése:
3 összmarék finom lisztet, 1 összmarék réteslisztet, 1 kávéskanál ecetet, 1 teáskanál sót, 2 tojássárgáját langyos vízzel kidolgozzuk, rétestésztát készítünk.
A tészta állaga a fánkétól gyengébb legyen. Addig dolgozzuk a hozzávalókat amíg a tál oldalától el nem válik és szép hólyagos nem lesz. Ezután kb. 5 db cipót formálunk a tésztából és fél órán át pihentetjük őket. Pihentetés után a cipókat papírvékonyra nyújtjuk.
Olvasztott zsírral vagy olajjal megkenjük, és párolt savanyú káposztával meghintjük. Feltekerjük, darabokra vágjuk mint a kakaós csigát.
Serpenyőben bő olajban sütjük. A rétest tölthetjük sós kapros túróval, édes túróval, almával, kecskesajttal, szilvalékárral, törtkrumplival.
0 hozzászólás