Házi készítésű epres fagyi hozzávalók:

500 g eper

4 evőkanál friss narancslé

175 g porcukor

450 ml tejföl

Házi készítésű epres fagyi elkészítése:

A fagyihoz összetörjük az epret és összekavarjuk a narancslével. Hozzáadjuk a cukrot és kikavarjuk. Pépesítjük a keveréket, azután egy dobozba öntjük. Felverjük a tejszínt és ráöntjük az epres pépre. Kicsit összekavarjuk, majd másfél órára mélyhűtőbe tesszük. Másfél óra után kivesszük a mélyhűtőből, beleöntjük egy edénybe és addig verjük amíg egy puha krém lesz belőle. Visszaöntjük a keveréket a dobozba és legalább 6 órára vagy éjszakára visszatesszük a mélyhűtőbe. 30 perccel tálalás előtt áttesszük a hűtőbe, hogy ne legyen túl kemény. Kiporciózva, eperrel díszitve tálaljuk.

A házi készítésű epres fagyi receptet Rebella ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc