Házi készítésű ketchup hozzávalók:
2,3 kg frissen passzírozott paradicsomlé
30 dkg hagyma
100 ml olaj
60 dkg sült kápia paprika
200 ml víz
100 ml ecet
30 dkg cukor
só és bors
zellerlevél
más fűszerek : babérlevél, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió,gyömbér, oreganó, fokhagyma
Házi készítésű ketchup elkészítése:
Kipasszírozod a paradicsomot. Én négyszer daráltam le a paradicsomot a paradicsomőrlőn, mert elsőre inkább víz jött le, az utolsóknál jön la a legfinomabb paszta.
A hagymát apróra vágod és az olajban dinszteled, megsózod. Mikor már üveges, felöntöd hideg vízzel.
Konyharobottal felaprózod a hagymát, és a sült paprikát.
Közben a paradicsom levét főni teszed.
Hozzáadod a hagymát és a paprikát, és hagyod összefőni. A zellerlevelet összekötöd egy cérnával, úgy dobod bele, hogy könnyebb legyen majd kihalászni, a többi fűszert pedig egy kis géz zacskóban adod a keverékhez. Az íze belefő, de a végén ki tudod szedni.
Beleteszed a cukrot, ecetet és még főzöd, amíg a leve jól elfő.
A végén 3 aszpirint teszel bele és üvegekbe rakod.
Ebből az adagból körülbelül 2,7 liternyi ketchup jön ki.
A ketchup receptet Misha ajánlotta.
0 hozzászólás