Házi készítésű ketchup hozzávalók:

2,3 kg frissen passzírozott paradicsom

30 dkg hagyma

100 ml olaj

60 dkg sült kápia paprika

200 ml víz

100 ml ecet

30 dkg cukor

só és bors

zellerlevél

más fűszerek : babérlevél, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió,gyömbér, oreganó, fokhagyma

Házi készítésű ketchup elkészítése:

Kipasszírozod a paradicsomot. Én négyszer daráltam le a paradicsomot a paradicsomőrlőn, mert elsőre inkább víz jött le, az utolsóknál jön la a legfinomabb paszta.

A hagymát  apróra vágod és az olajban dinszteled, megsózod. Mikor már üveges, felöntöd hideg vízzel.

Konyharobottal felaprózod a hagymát, és a sült paprikát.

Közben a paradicsom levét főni teszed.

Hozzáadod a hagymát és a paprikát, és hagyod összefőni. A zellerlevelet összekötöd egy cérnával, úgy dobod bele, hogy könnyebb legyen majd kihalászni, a többi fűszert pedig egy kis géz zacskóban adod a keverékhez. Az íze belefő, de a végén ki tudod szedni.

Beleteszed a cukrot, ecetet és még főzöd, amíg a leve jól elfő.

A végén 3 aszpirint teszel bele és üvegekbe rakod.

Ebből az adagból körülbelül 2,7 liternyi ketchup jön ki.

A ketchup receptet Misha ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc