Házisonkás palacsintabatyu hozzávalók:
8 db sós palacsinta
25 dkg főtt házisonka
1 evőkanál liszt
4 dl tejföl
20 dkg gomba
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
só, bors
olaj
2 fej hagyma
Házisonkás palacsintabatyu elkészítése:
Az apróra vágott sonkát annyi tejföllel keverjük össze, hogy kenhető masszát kapjunk. Ezzel töltjük meg a palacsintákat.
Batyuszerűen összefogjuk mindet és fogpiszkálóval megtűzzük.
A mártáshoz a hagymát apróra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, petrezselyemzölddel megszórjuk.
Liszttel meghintjük, vízzel felengedjük és fűszerezzük.
Hozzákeverjük a tejfölt, és felforraljuk.
A húsos palacsintabatyukat kivajazott jénai tálba tesszük, köré öntjük a mártást, és sütőben átforrósítjuk.
0 hozzászólás