Héjában főtt töltött burgonya hozzávalók:

10-12 burgonya

egy kiskanál vaj

3 tojássárgája

3 kanál reszelt sajt

100 g apróra vágott sonka

reszelt parmezán

Héjában főtt töltött burgonya elkészítése:

Válogass nagyobb méretű, fiatal burgonyákat. Mosd meg őket és süsd meg a sütőben.

Ezután vágd le a tetejüket és egy kiskanállal szedd ki a közepüket, amit törj össze melegen egy villával.

Add hozzá egyenként a 3 tojássárgáját, egy kanál reszelt sajtot, a sót, és a sonkát.

Egy kés élével tömd bele a tölteléket a krumpliba.

Szórd meg reszelt parmezánnal és öntsd le olvasztott vajjal.

Tedd tepsibe és süsd 20 percet a sütőben, amíg megpirul.

Tányérra szedve nyomban fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc