Héjában főtt töltött burgonya hozzávalók:
10-12 burgonya
egy kiskanál vaj
3 tojássárgája
3 kanál reszelt sajt
só
100 g apróra vágott sonka
reszelt parmezán
Héjában főtt töltött burgonya elkészítése:
Válogass nagyobb méretű, fiatal burgonyákat. Mosd meg őket és süsd meg a sütőben.
Ezután vágd le a tetejüket és egy kiskanállal szedd ki a közepüket, amit törj össze melegen egy villával.
Add hozzá egyenként a 3 tojássárgáját, egy kanál reszelt sajtot, a sót, és a sonkát.
Egy kés élével tömd bele a tölteléket a krumpliba.
Szórd meg reszelt parmezánnal és öntsd le olvasztott vajjal.
Tedd tepsibe és süsd 20 percet a sütőben, amíg megpirul.
Tányérra szedve nyomban fogyasztható.
0 hozzászólás