Héjában sült krumpli hozzávalók:
20 db azonos méretű burgonya
vaj só
Héjában sült krumpli elkészítése:
Személyenként 20 dkg azonos méretű lisztes burgonyát alaposan mossunk meg, és erősebb tűzön süssük, amíg megpuhul és a héja ropogós lesz. Időnként forgassuk át, hogy egyenletesen piruljon.
Felszeletelve és vajjal megkenve, valamint megsózva önmagában is fogyasztható. Még finomabb azonban ha vajas kenyérrel vagy friss kenyérrel tálalt szójatepertővel, és teával esszük.
Nyáron zöldhagymát, retket vagy zöldpaprikát és paradicsomot, télen pedig savanyúságot adjunk hozzá. A sült krumpli melegen finomabb, ezért a sütőből kiszedve tegyük egy porcelán vagy cseréptálba. Összehajtogatott konyharuhával takarjuk le, és csak a szükséges mennyiséget vegyük ki.
Hűtőszekrényben nem szabad tárolni. Másnap legegyszerűbben grillsütőben melegíthetjük fel, de hidegen is fogyasztható
0 hozzászólás