Hentes tokány csirkemellből hozzávalók:
50 dkg csirkemell
5 dkg füstölt szalonna (húsos)
15 dkg gépsonka
10 dkg csemege uborka
1 kis konzerv paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
só, bors
Hentes tokány csirkemellből elkészítése:
A szalonnát kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük.
Majd ezen a zsiradékon elkezdjük párolni a kockára vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkehúst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felengedjük, és lassú tűzön pároljuk.
Ha már a hús megpuhult, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a csíkokra vágott sonkát és uborkát, és csak annyi vizet, hogy mire elkészül, sűrű szaftja legyen.
Sült krumplival tálaljuk.
A csirkemelles-burgonyás egytálétel receptet MolnarAndi ajánlotta.
0 hozzászólás