Hentesleves hozzávalók:
1 evőkanál étolaj
1 kis vöröshagyma
1 kis gerezd fokhagyma
1 gyökér
2 közepes sárgarépa
1 cikk karalábé
1 cikk zeller
2 rózsányi karfiol
10 dkg zöldborsó
2 közepes burgonya
10 dkg darált sertéshús
1/2 zöld paprika
1/2 paradicsom
2 evőkanál házi tarhonya
majoránna
1 kávéskanál őrölt paprika
só, bors
Hentesleves elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát összetöröm. Felhevített olajon üvegesre párolom.
Hozzáadom az apró kockára vágott sárgarépát, gyökeret, karalábét, zellert és a zöldborsót.
Néhány percnyi párolás után hozzáteszem a darált húst, és addig keverem, míg elveszti a színét.
Meghintem pirospaprikával és sóval, elkeverem, majd feleresztem 2 l vízzel.
Beleteszem a zöldpaprikát és a paradicsomot.
Kb. 25 percig főzöm, ekkor hozzáadom az apróra vágott burgonyát és a karfiolt.
Ha felforrt, hozzáadom a tarhonyát.
A hentes leves akkor kész, amikor a tarhonya megpuhult.
0 hozzászólás