Hentesleves hozzávalók:

1 evőkanál étolaj

1 kis vöröshagyma

1 kis gerezd fokhagyma

1 gyökér

2 közepes sárgarépa

1 cikk karalábé

1 cikk zeller

2 rózsányi karfiol

10 dkg zöldborsó

2 közepes burgonya

10 dkg darált sertéshús

1/2 zöld paprika

1/2 paradicsom

2 evőkanál házi tarhonya

majoránna

1 kávéskanál őrölt paprika

só, bors

Hentesleves elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát összetöröm. Felhevített olajon üvegesre párolom.

Hozzáadom az apró kockára vágott sárgarépát, gyökeret, karalábét, zellert és a zöldborsót.

Néhány percnyi párolás után hozzáteszem a darált húst, és addig keverem, míg elveszti a színét.

Meghintem pirospaprikával és sóval, elkeverem, majd feleresztem 2 l vízzel.

Beleteszem a zöldpaprikát és a paradicsomot.

Kb. 25 percig főzöm, ekkor hozzáadom az apróra vágott burgonyát és a karfiolt.

Ha felforrt, hozzáadom a tarhonyát.

A hentes leves akkor kész, amikor a tarhonya megpuhult.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc