Hideg puding hozzávalók:

500 ml tej
200 g cukor
vanília
6 tojássárgája
15 g zselatin
100 g kandírozott gyümölcs
50 g mazsola
3 evőkanál rum
100 g babapiskóta
250 g tejszínhab
A díszítéshez:
100 g tejszínhab
50 g kandírozott gyümölcs

Hideg puding elkészítése:

Áztasd be a mazsolát rumba. Egy edényben keverd habossá a tojássárgákat. Forrald fel a tejet cukorral és vaníliával. Lassanként öntsd hozzá a tojássárgákhoz, közben kavargatva. Addig főzd a krémet vízfürdőben, amíg össze nem áll.

Miután kihűlt a krém, add hozzá a vízben hígított zselatint, a kandírozott gyümölcsöt és a mazsolát. Jól keverd össze.

A végén tedd bele a lemorzsolt és tejszínhabbal elkevert babapiskótát. Márts vízbe egy formát, majd öntsd bele a pudingot. Hagyd a hűtőben 4 órán át.

Borítsd ki egy tálcára, és díszítsd kandírozott gyümölccsel és tejszínhabbal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc