Hideg puding hozzávalók:
500 ml tej
200 g cukor
vanília
6 tojássárgája
15 g zselatin
100 g kandírozott gyümölcs
50 g mazsola
3 evőkanál rum
100 g babapiskóta
250 g tejszínhab
A díszítéshez:
100 g tejszínhab
50 g kandírozott gyümölcs
Hideg puding elkészítése:
Áztasd be a mazsolát rumba. Egy edényben keverd habossá a tojássárgákat. Forrald fel a tejet cukorral és vaníliával. Lassanként öntsd hozzá a tojássárgákhoz, közben kavargatva. Addig főzd a krémet vízfürdőben, amíg össze nem áll.
Miután kihűlt a krém, add hozzá a vízben hígított zselatint, a kandírozott gyümölcsöt és a mazsolát. Jól keverd össze.
A végén tedd bele a lemorzsolt és tejszínhabbal elkevert babapiskótát. Márts vízbe egy formát, majd öntsd bele a pudingot. Hagyd a hűtőben 4 órán át.
Borítsd ki egy tálcára, és díszítsd kandírozott gyümölccsel és tejszínhabbal.
0 hozzászólás