Hideg sajttorta hozzávalók:
200 g philadelphia sajt
3 tojás
2 ½ dl tejszín
1 teáskanál vaníliacukor
1 ½ dl cukor (1 dl = 85 g cukor)
kevés só
5-6 db keksz
esetleg 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
Hideg sajttorta elkészítése:
Összekeverjük a sajtot a tojássárgájával. A tejszínt a vaníliacukorral habbá verjük, és hozzáadjuk a sajtkeverékhez. Beletesszük a cukrot és a sót.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a sajtos keverékhez adjuk (a citromhéjat és a levet is).
Kikenünk egy tortaformát és kibéleljük zsemlemorzsával. Beleöntjük a masszát. Az apróra tört kekszet rászórjuk.
Ezután a sajttorta megy a fagyasztóba. Fogyasztás előtt tejszínhabbal, eper és kivi szeletekkel díszítjük.
0 hozzászólás