Hideg sajttorta hozzávalók:

200 g philadelphia sajt

3 tojás

2 ½ dl tejszín

1 teáskanál vaníliacukor

1 ½ dl cukor (1 dl = 85 g cukor)

kevés só

5-6 db keksz

esetleg 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve

Hideg sajttorta elkészítése:

Összekeverjük a sajtot a tojássárgájával. A tejszínt a vaníliacukorral habbá verjük, és hozzáadjuk a sajtkeverékhez. Beletesszük a cukrot és a sót.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a sajtos keverékhez adjuk (a citromhéjat és a levet is).

Kikenünk egy tortaformát és kibéleljük zsemlemorzsával. Beleöntjük a masszát. Az apróra tört kekszet rászórjuk.

Ezután a sajttorta megy a fagyasztóba. Fogyasztás előtt tejszínhabbal, eper és kivi szeletekkel díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc