Híg palacsinta holland módra hozzávalók:

40 dkg liszt

0,8 dl tej

2 tojás

1 lapos kávéskanál cukor

választásra: banán, alma, mazsola, eper

lekvárfélék

porcukor

csokoládé krém

csokoládé szirup

Híg palacsinta holland módra elkészítése:

A lisztet a tejjel, sóval, cukorral és tojással jól eldolgozzuk (vastagon csorgó massza legyen belőle). Egy, legtöbb kétféle gyümölcsöt válasszunk ki a felsoroltakból, és óvatosan keverjük bele a masszába.

A sütőt jól hevítsük fel, tegyünk bele 2-3 kanál olajat, és öntsünk bele két merítőkanál palacsintamasszát. Próbáljuk meg elegyengetni az összetételt a sütő alján.

A palacsinta vastag lesz, de ez a holland palacsinta jellegzetessége (vastag – de nem nagyon vastag – valamint gyümölcsös). Csak akkor fordítsuk a másik felére, amikor az egyik felén már egészen megsült. Ebből a mennyiségből 10-12 palacsinta süthető.

Lapos tányérra helyezzük, porcukorral hintjük meg. Csokoládé krémmel, lekvárral vagy csokisziruppal is fogyasztható, főleg ha a masszába nem tettünk gyümölcsöt. Melegen fogyasztjuk, mikróban melegíthető.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc