Híg palacsinta holland módra hozzávalók:
40 dkg liszt
0,8 dl tej
2 tojás
só
1 lapos kávéskanál cukor
választásra: banán, alma, mazsola, eper
lekvárfélék
porcukor
csokoládé krém
csokoládé szirup
Híg palacsinta holland módra elkészítése:
A lisztet a tejjel, sóval, cukorral és tojással jól eldolgozzuk (vastagon csorgó massza legyen belőle). Egy, legtöbb kétféle gyümölcsöt válasszunk ki a felsoroltakból, és óvatosan keverjük bele a masszába.
A sütőt jól hevítsük fel, tegyünk bele 2-3 kanál olajat, és öntsünk bele két merítőkanál palacsintamasszát. Próbáljuk meg elegyengetni az összetételt a sütő alján.
A palacsinta vastag lesz, de ez a holland palacsinta jellegzetessége (vastag – de nem nagyon vastag – valamint gyümölcsös). Csak akkor fordítsuk a másik felére, amikor az egyik felén már egészen megsült. Ebből a mennyiségből 10-12 palacsinta süthető.
Lapos tányérra helyezzük, porcukorral hintjük meg. Csokoládé krémmel, lekvárral vagy csokisziruppal is fogyasztható, főleg ha a masszába nem tettünk gyümölcsöt. Melegen fogyasztjuk, mikróban melegíthető.
0 hozzászólás