Hígpalacsinta lengyel módra hozzávalók:

25 dkg friss tehén túró

2 evőkanál cukor

100 ml tejföl

1 csésze kajszi- vagy szilvaíz

1 tojás

10 evőkanál liszt

olaj

rum

¾ l édes tej

Hígpalacsinta lengyel módra elkészítése:

Megsütjük a palacsinta tésztát, ízzel megkenjük őket és egy csepp rummal illatosítjuk.

Zsírral kikent tepsibe helyezzük, közéjük hintjük a cukrozott túrót, a tetejére pedig rácsorgatjuk a tejfölt.

Negyed órát hagyjuk a meleg lerben.

Melegen fogyasztjuk, porcukorral meghintve.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc