Hóember keksz szalámiból hozzávalók:

Keksz szalámi

800 g keksz

300 g cukor

200 ml víz

100 g margarin

3-4 evőkanál kakaó

rum aroma

Krém

200 g vaj

200 g porcukor

kókuszreszelék

Más

400 ml tejszín

3 tasak vanília cukor

nutella

színes zselé vagy marcipán

Hóember keksz szalámiból elkészítése:

A cukrot vízben tűzre tesszük és kavargatjuk amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a margarint és mikor az is majdnem elolvadt, hozzáadjuk a kakaót. Ledaráljuk a kekszet. Összekeverjük a margarinnal és cukorral és hozzáadunk egy kis rum aromát. A puha vajat kikeverjük porcukorral és ízlés szerint adunk hozzá kókuszreszeléket. A kekszes keveréket (keksz szalámit) három darabra osztjuk. Egy nagyobb, egy közepes és egy kicsi részre. Mind a három részt gömb alakúra formázzuk és megkenjük a kókuszos krémmel. A három golyót betesszük 45 percre a hűtőbe vagy 20 percre a mélyhűtőbe. Miután kivettük a hűtőből, a golyókat nutellával egymáshoz ragasztjuk (teljesen is meg lehet kenni a golyókat nutellával). A tejszínt felverjük a vanília cukorral és bekenjük vele a hóembert. A színes zseléből vagy marcipánból szemeket, orrot és gombokat készítünk.

A téli süteményt egy ideig hidegen hagyjuk és utána tálaljuk.

A hóember keksz szalámiból receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc