Hófehérke sütemény hozzávalók:
Tészta
50 dkg liszt
25 dkg porcukor
15 dkg vaj
5 tojás
1 csomag sütőpor
Krém
4 dl tej
3 evőkanál kakaópor
1 dl rum
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
Máz
5 tojás fehérje
30 dkg porcukor
Hófehérke sütemény elkészítése:
A sütőport elkeverjük a liszttel, belemorzsoljuk a vajat, beletesszük a tojásokat és a porcukrot. Jól összegyúrjuk, három részre osztjuk, és vékonyra kinyújtva 3 lapot sütünk.
A tejben elkeverjük a lisztet és a kakaót. Sűrűre főzzük, és beletesszük a rumot. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, és végül a kihűlt kakaós krémmel összekeverjük.
Betöltjük a lapokat krémmel.
A tetejére 5 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral gőz felett keményre verjük, és ezt kenjük a legfelső lapra. Jó ha előző nap elkészítjük a süteményt, mert akkor jól összepuhulnak a lapok.
0 hozzászólás