Hófehérke sütemény hozzávalók:

Tészta

50 dkg liszt

25 dkg porcukor

15 dkg vaj

5 tojás

1 csomag sütőpor

Krém

4 dl tej

3 evőkanál kakaópor

1 dl rum

15 dkg vaj

20 dkg porcukor

Máz

5 tojás fehérje

30 dkg porcukor

Hófehérke sütemény elkészítése:

A sütőport elkeverjük a liszttel, belemorzsoljuk a vajat, beletesszük a tojásokat és a porcukrot. Jól összegyúrjuk, három részre osztjuk, és vékonyra kinyújtva 3 lapot sütünk.

A tejben elkeverjük a lisztet és a kakaót. Sűrűre főzzük, és beletesszük a rumot. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, és végül a kihűlt kakaós krémmel összekeverjük.

Betöltjük a lapokat krémmel.

A tetejére 5 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral gőz felett keményre verjük, és ezt kenjük a legfelső lapra. Jó ha előző nap elkészítjük a süteményt, mert akkor jól összepuhulnak a lapok.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc