Hólabda hozzávalók:

Tészta

40 dkg cukor

8 tojás

8 kanál forró víz

25 dkg liszt

1 sütőpor

2 kanál kakaó

Krém

12,5 dkg vaj

12,5 dkg cukor

rum

3 dl tej

1 csipet vanília

3 evőkanál grízes liszt

Hólabda elkészítése:

A cukrot, tojássárgáját a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a sütőporral), kakaót és a legvégén a tojásfehérjét. Ezt egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas a tészta.

Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az kókuszreszelékbe forgatjuk.

A krémhez a cukrot a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük simára a vajjal.

Helyes kis hólabdákat kapunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc