Hólabda hozzávalók:
Tészta
40 dkg cukor
8 tojás
8 kanál forró víz
25 dkg liszt
1 sütőpor
2 kanál kakaó
Krém
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
3 dl tej
1 csipet vanília
3 evőkanál grízes liszt
Hólabda elkészítése:
A cukrot, tojássárgáját a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a sütőporral), kakaót és a legvégén a tojásfehérjét. Ezt egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas a tészta.
Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az kókuszreszelékbe forgatjuk.
A krémhez a cukrot a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük simára a vajjal.
Helyes kis hólabdákat kapunk.
0 hozzászólás