Homoktövis befőtt hozzávalók:
3 csésze homoktövis bogyó
2 csésze cukor
1 csomag klasszikus zselatin
50 ml víz
egy evőkanál citromlé
egy csomag vaníliás cukor
Homoktövis befőtt elkészítése:
Megmossuk a gyümölcsöket és összekeverjük a vízzel, 2 evőkanál cukorral és a zselatinnal. Forrni hagyjuk.
Amikor el kezd forrni hozzáadjuk a többi cukrot, citromlevet, vaníliás cukrot és jól összekeverjük.
Mikor ismét el kezd forrni hagyjuk még 5 percet majd levesszük a tűzről.
Melegen a befőttes üvegekbe tesszük amit előtte megmostunk, sterilizáltunk és megszárítottunk.
Kenhetjük vajaskenyérre. Nagyon egészséges és ajánlatos reggelire fogyasztani.
A receptet pica ajánlotta.
0 hozzászólás