Homoktövis befőtt hozzávalók:

3 csésze homoktövis bogyó

2 csésze cukor

1 csomag klasszikus zselatin

50 ml víz

egy evőkanál citromlé

egy csomag vaníliás cukor

Homoktövis befőtt elkészítése:

Megmossuk a gyümölcsöket és összekeverjük a vízzel, 2 evőkanál cukorral és a zselatinnal. Forrni hagyjuk.

Amikor el kezd forrni hozzáadjuk a többi cukrot, citromlevet, vaníliás cukrot és jól összekeverjük.

Mikor ismét el kezd forrni hagyjuk még 5 percet majd levesszük a tűzről.

Melegen a befőttes üvegekbe tesszük amit előtte megmostunk, sterilizáltunk és megszárítottunk.

Kenhetjük vajaskenyérre. Nagyon egészséges és ajánlatos reggelire fogyasztani.

A receptet pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 10 perc