Homoktövis szirup hozzávalók:

2 kg friss homoktövis gyümölcs

1 kg méz

Homoktövis szirup elkészítése:

Miután összegyűjtöttük a homoktövist, nagyon óvatosan szétválasztjuk a gyümölcsöt a szárától egy villa segítségével, hogy ne szúrjuk meg a kezünket.

Vízben megmossuk majd hagyjuk jól megszáradni.

Egy turmixgépben összetörjük, majd átszitáljuk (szita vagy géz segítségével).

A megkapott folyadékot összekeverjük a mézzel és hermetikusan lezárt üvegekbe tesszük.

Amíg homoktövissel dolgozunk használjuk műanyag, üveg vagy fa edényeket azért, hogy ne oxidálódjanak.

A szirupot hűtőszekrényben tartjuk és néha néha megkavargatjuk felfordítással. Tárolhatjuk 2-3 hónapot.

A homoktövis szirupból minden nap együnk 2-3 kiskanállal reggeli előtt.

Frissítő italt is tudunk belőle készíteni, ami nagyon jó gyerekek számára is. Keverjük össze a homoktövis szirupot ásványvízzel és 1-2 kiskanál mézzel.

A pépet, ami megmaradt a szirup készítéséből ki lehet szárítani és kávédarálóval összedarálni.

Ugyanígy az egész gyümölcsöket is ki lehet szárítani és finom porrá őrölni.

A port üvegekben tároljuk és teák elkészítéséhez használjuk. Egy evőkanál port egy forró csésze vízben feloldunk. Hagyjuk feloldódni és megisszuk.

Egy másik módszer a homoktövis elkészítéséhez az, hogy össztörjük a bogyókat villával és összekeverjük mézzel.

A receptet Pica javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc