Hópelyhes csokoládétorta hozzávalók:
Tészta
113 g étcsokoládé
226 g vaj vagy margarin
2 csésze cukor
2 1/2 csésze liszt, szitálva
1 csésze aludttej
1/2 csésze forró víz
4 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
Krém
1 csésze cukor
1 csésze tej
1⅓ csésze kókuszpehely
1 csésze pekándió
3 tojássárgája
113 g vaj
1 teáskanál vanília aroma
Máz
200 g étcsokoládé (vagy félédes)
1 pohár tejszín
*1 csésze = 240 ml
Hópelyhes csokoládétorta elkészítése:
Tészta
Törd darabokra a csokit, keverd össze forró vízzel, és helyezd a mikróba 15 másodpercre. Keverd össze, helyezd vissza 15 másodpercre, és így tovább, amíg el nem olvad a csoki.
A vajat keverd el cukorral, amíg egy sűrű krémet kapsz.
Válaszd szét a tojássárgákat a fehérjéktől, és a tojássárgákat dobd a vajas krémbe.
Keverd össze, öntsd bele a megolvadt csokoládét, majd ismét keverd jól össze.
Vegyítsd össze a lisztet, sót és szódabikarbónát. Keverd hozzá a többihez, majd öntsd bele az aludttejet is. Mindkettőt lassanként kell hozzáadni, váltogatva.
Verd habbá a fehérjéket, és lassú kavargatás mellett öntsd hozzá a tésztához.
Válaszd szét 3 egyenlő részbe. Helyezd 175°C fokra előmelegített sütőbe 35-40 percig (35 perc után lehet ellenőrizni a fogpiszkálóval).
Krém
Keverd össze egy edényben a tejet, vajat, cukrot, vanília aromát és a 3 tojássárgáját.
Közepes lángon főzd 10-12 percig.
Vedd le, és rakj bele kókuszpelyhet és pekándiót.
Mikor kihűlt a krém és a 3 tésztalap, el lehet kezdeni a torta készítését: 1 lap, 1 réteg krém, 1 lap, 1 réteg krém, az utolsó lap.
Pár óráig tedd a hűtőbe.
Máz
A tejszínt főzd fel alacsony lángon.
Add hozzá a csokit (kockákra vagy kisebb darabokra törve), és addig kevergesd, amíg el nem olvad.
Hagyd hűlni 1 órát, és időnként keverd meg.
Öntsd le a torta külsejét mázzal, és díszítsd kókuszpehellyel.
A csokitorta receptet Rroxana ajánlotta.
0 hozzászólás