Hortobágyi húsosgombóc hozzávalók:

pörkölt kb 30 dkg sertéshúsból

1 dl tejföl

bors

1 kg burgonya

1 tojásliszt

Hortobágyi húsosgombóc elkészítése:

A hortobágyi húsosgombóchoz a szokásos módon pörköltet készítünk sertéshúsból. Ha elkészült, átszűrjük, és a húst ledaráljuk. A húsmasszához adunk egy kis tejfölt, sóval, borssal ízesítjük. Közben kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzünk. Leöntjük róla a vizet, jól lecsepegtetjük, majd gyúródeszkára terítjük és hagyjuk hűlni.

Ha kihűlt áttörjük, adunk hozzá 1 tojást és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tészta legyen.Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy kockákra vágjuk.Mindegyik közepébe rakunk 1-1 kiskanálnyi húsmasszát, majd a tésztát gombóccá gyúrjuk.

Lobogó sós vízben addig főzzük, míg a gombócok a felszínre jönnek. A megmaradt pörköltszaftot besűrítjük kevés liszttel elkevert tejföllel, majd a kifőtt hortobágyi húsosgombócokat belerakjuk, mégegyszer átforraljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc