Hortobágyi szójás gombóc hozzávalók:
tejfölös szójás töltelék
fokhagymás szósz
burgonyás tészta
Hortobágyi szójás gombóc elkészítése:
Először süssünk egy adag tejfölös szójás tölteléket. Utána készítsünk egy egész adag fokhagymás szószt. Végül gyúrjunk egy adag burgonyás tésztát a Szilvás gombóc receptje alapján, majd arányosan elosztva rakjuk a szójás tölteléket a kiszabdalt tészták közepére.
A továbbiakban a szilvás gombóchoz hasonlóan járjunk el, de ne forgassuk bele zsemlemorzsába. A kifőtt gombócokat a fokhagymás szósszal leöntve, melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk.
Másnap nem feltétlenül szükséges felmelegíteni, mert hidegen is finom. Ennek egyik előnye, hogy nem veszlik el az íze az újramelegítés során.
0 hozzászólás