Hortobágyi szójás gombóc hozzávalók:

tejfölös szójás töltelék

fokhagymás szósz

burgonyás tészta

Hortobágyi szójás gombóc elkészítése:

Először süssünk egy adag tejfölös szójás tölteléket. Utána készítsünk egy egész adag fokhagymás szószt. Végül gyúrjunk egy adag burgonyás tésztát a Szilvás gombóc receptje alapján, majd arányosan elosztva rakjuk a szójás tölteléket a kiszabdalt tészták közepére.

A továbbiakban a szilvás gombóchoz hasonlóan járjunk el, de ne forgassuk bele zsemlemorzsába. A kifőtt gombócokat a fokhagymás szósszal leöntve, melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk.

Másnap nem feltétlenül szükséges felmelegíteni, mert hidegen is finom. Ennek egyik előnye, hogy nem veszlik el az íze az újramelegítés során.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc