Hunyadi rostélyos hozzávalók:
4 személyre
4 szelet rostélyos
15 dkg makaróni
1 vöröshagyma
10 dkg sonka
1 tojás
2 dl tejföl
2 dkg vaj
1 mokkáskanálnyi paradicsompüré
1 evőkanálnyi reszelt hagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
liszt
olaj
majoránna
kakukkfű
bors, só
Hunyadi rostélyos elkészítése:
A főtt makarónit elkeverjük egy vajjal kikevert tojássárgájával, az apróra vagdalt sonkával, 3 kanálnyi tejföllel, egy habbá vert tojásfehérjével, 1 kanálnyi reszelt hagymával, és hozzáadjuk a paradicsompürét, sót, borsot, majoránnát is.
A keveréket a kivert és besózott hússzeletekre kenjük, majd felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük.
Ezeket a batyukat lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon gyorsan körbesütjük.
A visszamaradt zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott zöldpaprikákat és paradicsomokat, majd a húsokat visszahelyezzük, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük, s fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult, a levében elkeverjük a maradék tejfölt, és még egyszer felforraljuk.
0 hozzászólás