Hús káposztába burkolva hozzávalók:
800 g sertéscomb
4 evőkanál olaj
1 kg kelkáposzta
100 g gomba
egy kávéskanálhegynyi bors
200 g pástétom
3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
kapor
majoránna
375 ml instant leves
Hús káposztába burkolva elkészítése:
Mosd meg és szárítsd meg a húst, majd fűszerezd sóval, borssal.
Moss meg és forrázz le sós vízzel 10-12 nagyobb káposztalevelet, majd hagyd lecsepegni.
Keverd össze a pástétomot a felaprított zöldfűszerekkel, 100 g lecsöpögtetett, nagyobb darabokra vágott konzerves gombával és a fűszerekkel.
Terítsd ki a káposztaleveleket (fedjék egymást) és készíts egy 30×50 cm-es lapot. Tedd rá a zöldfűszeres tölteléket és a húst.
Tekerd fel és kösd össze. Öntsd a serpenyőbe az instant levest.
Főzd 70 percig. Locsold meg káposztatekercset időnként a szósszal.
0 hozzászólás