Hús káposztába burkolva hozzávalók:

800 g sertéscomb

4 evőkanál olaj

1 kg kelkáposzta

100 g gomba

egy kávéskanálhegynyi bors

200 g pástétom

3 evőkanál apróra vágott petrezselyem

kapor

majoránna

375 ml instant leves

Hús káposztába burkolva elkészítése:

Mosd meg és szárítsd meg a húst, majd fűszerezd sóval, borssal.

Moss meg és forrázz le sós vízzel 10-12 nagyobb káposztalevelet, majd hagyd lecsepegni.

Keverd össze a pástétomot a felaprított zöldfűszerekkel, 100 g lecsöpögtetett, nagyobb darabokra vágott konzerves gombával és a fűszerekkel.

Terítsd ki a káposztaleveleket (fedjék egymást) és készíts egy 30×50 cm-es lapot. Tedd rá a zöldfűszeres tölteléket és a húst.

Tekerd fel és kösd össze. Öntsd a serpenyőbe az instant levest.

Főzd 70 percig. Locsold meg káposztatekercset időnként a szósszal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc