Húsfasírt hozzávalók:
1 kg darálthús
2 fej hagyma
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
6 szelet kenyér
bors
vegeta
olaj
Húsfasírt elkészítése:
A darált húst egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Megmossuk a petrezselymet, kicsit megtörüljük és apróra vágjuk.
A kenyér szeleteket hideg vízbe áztatjuk, majd jól kiszorítjuk. A fokhagymát meghámozzuk és megzúzzuk.
Egy tálban jól összegyúrjuk a hozzávalókat: a pirított hagymát, a petrezselymet, zúzott fokhagymát, és a tojásokat. Ízlés szerint fűszerezzük.
A masszát hűvös helyre helyezzük és 30 percet pihenni hagyjuk.
A fél óra elteltével fasírtokat formázunk, lisztbe mártjuk és egy vágódeszkára helyezzük. Ha az olaj felforrósodott, megsütjük a fasírtokat.
Ha mindkét oldaluk jól megpirult, kiszedjük őket egy papírtörlővel bélelt tányérra (hogy felszívja a zsír felesleget).
Krumplipürével vagy krumpli salátával tálaljuk.
0 hozzászólás