Húsfasírt hozzávalók:

1 kg darálthús

2 fej hagyma

2 tojás

1 gerezd fokhagyma

1 csokor friss petrezselyem

6 szelet kenyér

bors

vegeta

olaj

Húsfasírt elkészítése:

A darált húst egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Megmossuk a petrezselymet, kicsit megtörüljük és apróra vágjuk.

A kenyér szeleteket hideg vízbe áztatjuk, majd jól kiszorítjuk. A fokhagymát meghámozzuk és megzúzzuk.

Egy tálban jól összegyúrjuk a hozzávalókat: a pirított hagymát, a petrezselymet, zúzott fokhagymát, és a tojásokat. Ízlés szerint fűszerezzük.

A masszát hűvös helyre helyezzük és 30 percet pihenni hagyjuk.

A fél óra elteltével fasírtokat formázunk, lisztbe mártjuk és egy vágódeszkára helyezzük. Ha az olaj felforrósodott, megsütjük a fasírtokat.

Ha mindkét oldaluk jól megpirult, kiszedjük őket egy papírtörlővel bélelt tányérra (hogy felszívja a zsír felesleget).

Krumplipürével vagy krumpli salátával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc