Húsgolyók hozzávalók:

½ kg disznócomb

petrezselyemzöld

mentalevelek

só, bors

liszt

6 evőkanál olaj

evőkanál mandulaforgács

25 dkg rizs

Húsgolyók elkészítése:

A húst ledaráljuk, összekavarjuk a sóval, borssal, az összeaprított petrezselyem- és mentalevéllel, valamint az apróra darált mandulával.

Szilva nagyságú golyókat formálunk a húsból, megforgatjuk lisztben, majd bő, forró olajban készre sütjük őket.

Ha kicsit megbarnultak, lecsöpögtetjük róluk az olajat, egy edénybe szedjük őket, felengedjük vízzel, és összeforraljuk. Forrón, főtt rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc