Húsgombóc burgonyaliszttel hozzávalók:

1/2 kg darált hús

1,5 teáskanál só

1/4 teáskanál bors

1/4 teáskanál szerecsendió

1 csipetnyi gyömbér

2,5 evőkanál burgonyaliszt

2 dl tej

Húsgombóc burgonyaliszttel elkészítése:

A darált húst dolgozzuk össze a fűszerekkel és a burgonyaliszttel, a tejet apránként adjuk hozzá.

A kész masszából formáljunk gombócokat, majd kevés vajon pirítsuk meg őket, végül kb. 10 perc alatt főzzük puhára egy fazék vízben.

Köretként főtt burgonyát, zöldborsópürét vagy kelkáposzta-főzeléket tálalhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc