Húsgombóc csorba hozzávalók:

1 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével

500 dkg darálni való hús

1 db répa

1 csomó petrezselyem zöld

1 db paszternák

2 fej hagyma

1 kiskanál rizs

1 szelet kenyér

1 tojás

só, őrölt fekete bors

zöldpetrezselyem

lestyán

Húsgombóc csorba elkészítése:

A ledarált húst, az apróra vágott hagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, sót, borsot és a tojást jól összekeverjük.

Nedves kézzel apró gombócokat formázunk a húsos masszából.

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, finomra vágjuk vagy a nagy reszelőn lereszeljük, és egy apróra vágott hagymával együtt megfőzzük.

Mikor a zöldségek kész vannak, hozzáadjuk a megfőtt és leszűrt korpaciberét, a húsgombócokat és készre főzzük a levest.

A húsgombóc csorba forrón finom, az apróra vágott zöldfűszerekkel díszítve.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc