Húsgombóc csorba hozzávalók:
1 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével
500 dkg darálni való hús
1 db répa
1 csomó petrezselyem zöld
1 db paszternák
2 fej hagyma
1 kiskanál rizs
1 szelet kenyér
1 tojás
só, őrölt fekete bors
zöldpetrezselyem
lestyán
Húsgombóc csorba elkészítése:
A ledarált húst, az apróra vágott hagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, sót, borsot és a tojást jól összekeverjük.
Nedves kézzel apró gombócokat formázunk a húsos masszából.
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, finomra vágjuk vagy a nagy reszelőn lereszeljük, és egy apróra vágott hagymával együtt megfőzzük.
Mikor a zöldségek kész vannak, hozzáadjuk a megfőtt és leszűrt korpaciberét, a húsgombócokat és készre főzzük a levest.
A húsgombóc csorba forrón finom, az apróra vágott zöldfűszerekkel díszítve.
0 hozzászólás