Húsgombóc gombamártással és csemege uborkával hozzávalók:
húsgombócok
3 darab sárgarépa
3 darab csemege uborka
200 g gomba
1 darab hagyma
paprika
só, bors
3 evőkanál liszt
olaj
Húsgombóc gombamártással és csemege uborkával elkészítése:
A húsgombóchoz meghámozzuk a hagymát és apróra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk és karikákra szeleteljük, a hagymával kevés olajban sütjük. Miután kissé megpárolódott hozzáadjuk a szeletelt gombát. Egy pohár vízzel feltöltve tovább pároljuk.
Adjuk hozzá a karikákra szeletelt ecetes uborkát, a húsgombócokat, és töltsünk rá vizet, amíg az egészet elfedi. Egy pohárban elkeverünk 3 evőkanál lisztet, paprikával és vízzel addig, amíg homogén keverék lesz belőle. Ezután ezt is a többihez adjuk.
Fedő nélkül hagyjuk főni, néha kavargassuk, hogy az alja ne kapjon oda. Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint. Amikor jól besűrűsödött levehetjük a tűzről.
0 hozzászólás