Húsgombóc leves főzőtökkel hozzávalók:
2-3 sárgarépa
egy hagyma
főzőtök (egy 2 darabot használtam fel egy öregebből mit már nem tudtam kisütni)
korpacibere
egy paradicsom
petrezselyem
2 kanál olaj
Húsgombóc
200 g darált hús
3 kanál rizs
só
bors
egy tojás fehérje
petrezselyem
Húsgombóc leves főzőtökkel elkészítése:
A húsgombócokat: Mindent beleteszed egy edénybe, összekevered. Elkészíted a gombócokat.
A hagymát apróra vágod, a sárgarépát lereszeled és megdinszteled a két kanál olajba. Vizet, sót, borsót adsz hozzá és főni hagyod.
A főzőtököt kis darabkákra vágod. Hozzáadod a leveshez. A paradicsomot is darabokra vágod és azt is hozzáadod a leveshez. Hagyod főni, majd beleteszed a húsgombócokat. Lassú tűznél főződ, hogy ne menjenek szét a húsgombócok.
Korpaciberével savanyítod.
Apróra vágott zöldpetrezselyemmel tálalod.
0 hozzászólás