Húsgombóc leves káposztalével hozzávalók:
0,5 kilogramm hús
2 tojás1 szelet kenyér
3 köteg fűszerlevél
só
bors
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 ½ liter víz
1 liter savanyú káposztalé
1 köteg lestyán
Húsgombóc leves káposztalével elkészítése:
A húst megdaráljuk és egy edénybe jól összekeverjük az apróra felvágott és kis zsiradékba megfuttatott hagymával, a beáztatott és kicsavart kenyérrel, a tojással, zöldséggel, sóval és borssal.
A kezünket hideg vízbe áztatjuk és kis, kerek gombócokat formálunk.
A zöldséget és a hagymát felvágjuk és vízbe főni tesszük. Amikor készre főttek hozzáadjuk a káposztalevet. Mikor egyet lobbant beletesszük a húsgombócokat és lassú tűznél főzzük. A végén hozzáadjuk még a lestyánt és a többi zöld levelet apróra vágva.
0 hozzászólás