Húsgombóc leves savanyú káposztával és kaporral hozzávalók:
fél kilogramm darált hús
egy tojás
egy kanál liszt
2 sűrített zöldségkocka
2 sárgarépa
egy nagy vörös hagyma
egy zeller
2 darab petrezselyem gyökér
egy paprika
egy paradicsompaprika
3 kanál apróra vágott savanyú káposzta
sűrített paradicsom
1 kiskanál zöldpetrezselyem levél
1 kiskanál kapor
3 liter víz
Húsgombóc leves savanyú káposztával és kaporral elkészítése:
A savanyú káposztás és kapros húsgombóc leves elkészítése a sárgarépa olajba való megdinsztelésével kezdődik. Ide tesszük bele az apróra darabokra vágott petrezselymet, a zellert, paprikát és paradicsompaprikát. Hozzáadjuk a vizet, a zöldségkockákat és a hagymát és főni hagyjuk körülbelül 20 percig. A savanyú káposztát apróra vágjuk és külön egy edény vízbe megfőzzük.
A tojással és a kanál liszttel összekevert darált húsból elkészítjük a húsgombócokat, lisztbe forgatjuk és a lassú tűzön fövő levesbe tesszük. Ezután hozzáadjuk a leveshez az apró darabkákra vágott, lehéjazott paradicsomot és a savanyú káposztát a vízzel együtt, amibe főtt, és még hagyjuk körülbelül 10 percig főni.
A legvégén hozzáadjuk a petrezselyem leveleket és a kaprot és levesszük a tűzről.
A savanyú káposztás húsgombóc levest friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
0 hozzászólás