Húsgombóc leves savanyú káposztával és kaporral hozzávalók:

fél kilogramm darált hús

egy tojás

egy kanál liszt

2 sűrített zöldségkocka

2 sárgarépa

egy nagy vörös hagyma

egy zeller

2 darab petrezselyem gyökér

egy paprika

egy paradicsompaprika

3 kanál apróra vágott savanyú káposzta

sűrített paradicsom

1 kiskanál zöldpetrezselyem levél

1 kiskanál kapor

3 liter víz

Húsgombóc leves savanyú káposztával és kaporral elkészítése:

A savanyú káposztás és kapros húsgombóc leves elkészítése a sárgarépa olajba való megdinsztelésével kezdődik. Ide tesszük bele az apróra darabokra vágott petrezselymet, a zellert, paprikát és paradicsompaprikát. Hozzáadjuk a vizet, a zöldségkockákat és a hagymát és főni hagyjuk körülbelül 20 percig. A savanyú káposztát apróra vágjuk és külön egy edény vízbe megfőzzük.

A tojással és a kanál liszttel összekevert darált húsból elkészítjük a húsgombócokat, lisztbe forgatjuk és a lassú tűzön fövő levesbe tesszük. Ezután hozzáadjuk a leveshez az apró darabkákra vágott, lehéjazott paradicsomot és a savanyú káposztát a vízzel együtt, amibe főtt, és még hagyjuk körülbelül 10 percig főni.

A legvégén hozzáadjuk a petrezselyem leveleket és a kaprot és levesszük a tűzről.

A savanyú káposztás húsgombóc levest friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc