Húsgombócok fehér szószos gombával hozzávalók:
500 g darált hús
500 g friss gomba
1 evőkanál liszt
250 g tejföl
1 tojás
2 csokor kapor
1/2 csomag vaj
1 közepes póréhagyma
só, bors
Húsgombócok fehér szószos gombával elkészítése:
Tisztítsd meg a gombákat, forrázd le sós vízzel, majd hagyd kihűlni.
Keverd össze a húst tojással, sóval és borssal, és formázz gombócokat.
Egy edénybe tegyél fél csomag vajat (lehet kevesebb is) és karikákra vágott póréhagymát. Párold meg, amíg üveges nem lesz, majd önts hozzá vizet. Hagyd, hogy felforrjon, majd tedd bele a gombócokat.
Vágd fel közben a gombákat, és helyezd az edénybe.
Hagyd főni, és készítsd el a szószt: keverd össze a lisztet a tejföllel és egy merőkanál lével az edényből.
Add hozzá a szószt a többihez, majd óvatosan keverd össze.
Mikor elég lé párolgott el, add hozzá a felaprózott kaprot.
Kis idő múlva állítsd le a tüzet.
Melegen szolgáld fel, felaprózott zöldfűszerrel megszórva.
A receptet droopina ajánlotta.
0 hozzászólás