Húsleves májgombóccal hozzávalók:

Leves

1 kg csirkehús

3 sárgarépa

1 közepes méretű zeller

1 paprika

1 hagyma

1 karalábé

1 káposzta

szemes bors

1 burgonya

2 petrezselyem gyökér

Gombóc

125 g máj

20 g vaj

2 tojás

1 evőkanál zsemlemorzsa

só, bors

Húsleves májgombóccal elkészítése:

A zöldséget megpucoljuk és nagyobb daragokra vágjuk.

A húst megmossuk és főni tesszük egy nagy leveses tálba.

Mikor el kezd főni leszedjük a habját, kicsi lángra tesszük és hozzáadjuk a zöldséget, sót és a bors szemeket.

Vegyük le a többi habot is és hagyjuk kicsi lángon főni egy-másfél órát, addig amíg a hús meg nem fő.

A májat is odarakhatjuk főni ugyanebbe a tálba, de csak a legvégén.

Mikor kész a leves, leszűrjük és tésztával vagy grízgaluskával szolgájuk fel

A levest lefagyasztva hosszabb ideig is tárolhatjuk. A leves fogyasztható önmagában is vagy mint alapanyag egyébb ételekhez.

A májgombóc elkészítéséhez a májat apróra daráljuk. A tojást külön összekeverjük a vajjal amíg egy krémet nem kapunk, amit a májhoz fogunk hozzáadni.

Megfűszerezzük sóval, borssal és zsemlemorzsát adunk hozzá.

Az összetételből kanállal szaggatunk kis galuskákat és fél óráig főzzük sós vízben, közepes lángon.

Amikor kész van, lecsorgatjuk és a tálalóba tesszük amire levest fogunk szűrni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc