Húsleves marhahúsból hozzávalók:

4-6 személyre:

1,5 kg marhahús

0,5 kg marhacsont

30 dkg sárgarépa

10 dkg fehérrépa

10 dkg karalábé

10 dkg zeller

10 dkg kelkáposzta

1 közepes vöröshagyma

1 közepes zöldpaprika

1 közepes paradicsom

fekete bors, só

Húsleves marhahúsból elkészítése:

Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tegyük egy mély lábas aljába, rá a húst, adjunk hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel tegyük fel főni.

Lassú tűzön főzzük, és a tetején képződő habot rendszeresen szedjük le egy kanállal.

Ha a habképződés már leállt, s a hús félig megpuhult, akkor tegyük bele a megtisztított zöldségeket.

Továbbra is fedő alatt és igen lassan főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor azt tegyük át egy másik lábasba, és kevés leszűrt húslevessel (esetleg a tálalásra szánt zöldségekkel együtt) tartsuk melegen.

A leveses lábast húzzuk le a tűzről, s néhány percig hagyjuk ülepedni.

Szedjük le a zsírját, majd a húslevest (nem öntve, hanem kanalazva) szűrjük át egy sűrű szitán, vagy egy tiszta konyharuhán.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc