Húsleves töltelékbetéttel hozzávalók:

csirkeaprólék, csikrehát, comb, csirkemáj

3 db sárgarépa

3 db fehérrépa

¼ karalábé

¼ zeller

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

6 kis db gomba

Pici hagyma

10 dkg gomba

1 dl tejbe áztatott zsemle

1 tojás

só, bors

petrezselyem

Húsleves töltelékbetéttel elkészítése:

Hideg vízben föltesszük a húsféléket főni.

Amikor a tetején összegyűlt a hab, leöntjük róla, s tiszta vízben újra kezdjük.

Ahogy felforrt a víz, beletesszük a zöldségeket, s mikor újra felforrt, megsózzuk, belereszelünk egy kis szerecsendiót és gyömbért, lassú tüzön 10 percig hagyjuk főni.

Beleteszünk egy-egy szebb darab májat és egy szelet kelkáposztát.

Töltelék

A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd belekeverjük a csirkemájból megmaradt részeket apróra vágva.

A zsemlét kinyomjuk, beletesszük a gombás-májas keveréket, sózzuk, kevés borsot, majorannát, több petrezselymet és egy egész tojást gyúrunk bele.

Fóliát terítünk ki, ráhalmozzuk a tölteléket és gurigát csinálunk belőle.

A levesben megfőzzük

Tálalásnál szeleteket vágunk belőle a tányérra, s rámerjük a levest.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc