Húsleves töltelékbetéttel hozzávalók:
csirkeaprólék, csikrehát, comb, csirkemáj
3 db sárgarépa
3 db fehérrépa
¼ karalábé
¼ zeller
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 kis db gomba
Pici hagyma
10 dkg gomba
1 dl tejbe áztatott zsemle
1 tojás
só, bors
petrezselyem
Húsleves töltelékbetéttel elkészítése:
Hideg vízben föltesszük a húsféléket főni.
Amikor a tetején összegyűlt a hab, leöntjük róla, s tiszta vízben újra kezdjük.
Ahogy felforrt a víz, beletesszük a zöldségeket, s mikor újra felforrt, megsózzuk, belereszelünk egy kis szerecsendiót és gyömbért, lassú tüzön 10 percig hagyjuk főni.
Beleteszünk egy-egy szebb darab májat és egy szelet kelkáposztát.
Töltelék
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd belekeverjük a csirkemájból megmaradt részeket apróra vágva.
A zsemlét kinyomjuk, beletesszük a gombás-májas keveréket, sózzuk, kevés borsot, majorannát, több petrezselymet és egy egész tojást gyúrunk bele.
Fóliát terítünk ki, ráhalmozzuk a tölteléket és gurigát csinálunk belőle.
A levesben megfőzzük
Tálalásnál szeleteket vágunk belőle a tányérra, s rámerjük a levest.
0 hozzászólás