Húsos-besameles rakott tojás hozzávalók:
4 személyre
8 kemény tojás
20 dkg sült vagy főtt hús
20 dkg gomba
5 dl besamel
diónyi vaj
petrezselyem
zsemlemorzsa
őrölt szerecsendió
őrölt bors
só
Húsos-besameles rakott tojás elkészítése:
A tojást karikázd fel. A húst daráld meg, és a megtisztított, apróra vágott gombával együtt a vaj felén pirítsd 1-2 percig, majd hagyd kihűlni.
A besamelt ízesítsd szerecsendióval, és keverj bele apróra vágott petrezselymet.
A maradék vajjal kenj ki egy tűzálló tálat, szórd meg kevés zsemlemorzsával, rakj az aljába egy sor tojást, teríts rá húsos gombát, arra pedig mártást. Úgy rétegezz tovább, hogy a tetejére is mártás jusson.
Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd, míg a teteje megpirul.
Tálaláskor hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Tálaláskor hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel.
0 hozzászólás